Koeficijent voditelja računovodstva sss

Poštovani, tražili smo dopunu Uredbe u dijelu koeficijenata za voditelja računovodstva sa završenom srednjom stručnom spremom i dobili odgovor, koji donosimo niže u ovom tekstu.

_________________________________

 

From: Info <Info@mrosp.hr>
Sent: Monday, April 3, 2023 11:04 AM
To: durdica.soic@hzos.hr
Subject: koeficijent složenosti poslova voditelja računovodstva sa srednjom stručnom spremom u školstvu ---------------- HITNOOO!

 

Poštovana,

 

nastavno na Vaš upit o navodimo kako je u tijeku izrada Prijedloga nacrta Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama, kao dio cjelovite reforme sustava plaća.

 

Revalorizacija svih postojećih koeficijenata će biti dio potpuno nove uredbe koja će se donijeti na temelju navedenog zakona.

 

S poštovanjem,

 

 

 

 

Kabinet ministra | Cabinet of the Minister

 

t: +385 1 6106 727; +385 1 6106 310

e: kabinet@mrms.hr

 

Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb

mrms.gov.hr

 

 

 

From: durdica.soic@hzos.hr <durdica.soic@hzos.hr>
Sent: Thursday, March 16, 2023 2:14 PM
To: Info <Info@mrosp.hr>; Kabinet MROSP <kabinet@mrosp.hr>
Subject: koeficijent složenosti poslova voditelja računovodstva sa srednjom stručnom spremom u školstvu ---------------- HITNOOO!

 

Poštovani, u novoj Uredbi 26/2023 propušten je koeficijent za radno mjesto voditelja računovodstva. U školama je došlo do povećanja koeficijenta i kuharima i spremačima. Molimo Vas da donesete dopune Uredbe te unesete i povećani koeficijent za voditelje računovodstva sa srednjom stručnom spremom.  Predlažem da taj povećani koeficijent unesete u članak 7. Uredbe u radna mjesta III. vrste, jer trenutno tu nije sadržan. U školama svi voditelji računovodstva rade iste poslove i zakinuti su u koeficijentima oni koji imaju srednju stručnu spremu. Molimo Vas da se to hitno riješi. Te osobe su u nepovoljnom položaju. Srdačan pozdrav.

Članak 7. mijenja se i glasi:

d) radna mjesta III.vrste

6.

službenik koji istovremeno obavlja poslove voditelja računovodstva i tajnika

1,123

7.

tajnik školske ustanove prema članku 156. stavku 1. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i tajnik školske ustanove sa završenom srednjom stručnom spremom prema ranije važećim propisima te voditelj računovodstva sa završenom srednjom stručnom spremom prema ranije važećim propisima

1,123