Izvanučionička nastava

Poštovani,

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja dana 7. 3. 2022. donose nove preporuke u vezi  s izvođenjem izvanučioničke nastave

MOGUĆNOSTI IZVOĐENJA IZVANUČIONIČKE NASTAVE VEZANO UZ PANDEMIJU COVID-19

Ove smjernice se prilagođavaju svakoj pojedinoj školi na način da se kod jednodnevne izvanučioničke nastave (bez noćenja) postupa kao i kod nastave u učionicama.

Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju,    višednevne izvanučioničke nastave izvode se bez ograničenja uz sljedeće uvijete:

• Preporučuje se organiziranje ovakve nastave u Republici Hrvatskoj.

• Svi učenici i djelatnici koji sudjeluju u izvanučioničkoj nastavi trebaju se samotestirati  unutra 48h prije kretanja na put. Samotest za ovu svrhu učenici i djelatnici dobivaju u školi. Može se uzeti u obzir negativan rezultat BAT testa unutar 48h ili PCR test unutar 72h obavljen u osobnom aranžmanu odnosno u druge svrhe.  

Također je potrebno pridržavati se svih važećih protuepidemijskih mjera i odluka Stožera civilne zaštite kao i preporuka HZJZ-a koje se nalaze na poveznici: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovijepreporuke/#obrazovanje 1 /2

S poštovanjem, HZOŠ